Από Μαύρα σε ξανθά μαλλιά: Επιτυγχάνοντας την τέλεια αλλαγή χρώματος!

Ποια είναι η διαδικασία μετάβασης από μαύρα σε ξανθά μαλλιά;

 

Η διαδικασία μετάβασης από μαύρα σε ξανθά μαλλιά περιλαμβάνει συνήθως διάφορα στάδια:

  • Color pigments remover – συνήθως από βιταμίνη C
  • Αποχρωματισμός σε όλα τα μαλλιά με αλουμινόχαρτο για καλύτερο ξάνοιγμα
  • Θεραπεία για τους δεμούς της τρίχας-απαραίτητη μετά τον αποχρωματισμό
  • Βαφή ολική στο επιθυμητό χρώμα ή τεχνική εργασία balayage – είναι μια έξυπνη λύση για ένα φυσικό blend

 

Πρόκειται για μια πολύπλοκη διαδικασία που είναι καλύτερο να γίνεται μόνον από επαγγελματία για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να γίνει  ζημιά στα μαλλιά.

Μπορούν τα μαύρα βαμμένα μαλλιά να γίνουν ξανθά?

Η απάντηση εξαρτάται αποκλειστικά από τον τύπο της βαφής που έχετε χρησιμοποιήσει και από το πόσες φορές τα μαλλιά σας έχουν βαφτεί μαύρα.

Εάν τα μαλλιά σας βάφτηκαν με βαφή που αγοράστηκε π.χ από ένα φαρμακείο ή το σούπερ μάρκετ και τα βάφεται χρόνια – τότε οι πιθανότητες να πετύχετε ξανθά μαλλιά σε μία επίσκεψη είναι ελάχιστες.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι μετά τον αποχρωματισμό είναι πολύ πιθανό να έχουμε διαφορετικά επίπεδα ξανοίγματος χάλκινα ή πορτοκαλί που θα πρέπει να τα διαχειριστούμε.

Το πιθανότερο είναι ότι, με την κατάλληλη διαδικασία σε αυτήν την περίπτωση , μπορείτε να επιτύχετε καραμελένιες ανταύγειες μέσω balayage ή foiling.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες.

Η μαύρη βαφή μαλλιών έχει έντονα χρωστικά (pigments) τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν ευγενικά εν πρώτοις χωρίς την χρήση ντεκαπάζ.

Κατόπιν,προχωράμε σε καλλυντικό αποχρωματισμό και τελειώνοντας αξιολογούμε την κατάσταση και εάν δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα να προχωρήσουμε και σε δεύτερο.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Μόνον εφόσον η κατάσταση των μαλλιών μας το επιτρέπει.

Επίσης, μην το δοκιμάσετε αυτό μόνη σας στο σπίτι!

Η διόρθωση χρώματος  πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες,γιατί είναι μία πολύ απαιτητική τεχνική εργασία που λίγοι κομμωτές μπορούν να το φέρουν εις πέρας με ασφάλεια.

Πόσο μάλλον να προσπαθήσει κάποιος να το κάνει μόνος του?

Φευ!

Είναι ζωτικής σημασίας να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο colorist πριν μπείτε στην διαδικασία να κάνετε την αλλαγή χρώματος

για να εξασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα και αν αποφύγετε τα δυσάρεστα.

Κατά τη μετάβαση από το μαύρο στο ξανθό, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί πολλές επισκέψεις για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η υπομονή είναι το κλειδί, καθώς η απαίτηση στο να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θα θέλαμε σε μία μέρα – μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά των μαλλιών σας.

Κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής, να είστε ειλικρινής με τον στυλίστα σας σχετικά με το ιστορικό των μαλλιών σας.

Είτε έχετε χρησιμοποιήσει βαφή κουτιού είτε έχετε κάνει επαγγελματική βαφή στο παρελθόν, αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να ειπωθούν

 

Η ιστορία της Έλενας και η απόφαση της να πάει στο ξανθό(στο βίντεο βλέπετε την μεταμόρφωση)


Η Έλενα έβαφε τα τελευταία χρόνια τα μαλλιά της μαύρα.

Και κουράστηκε...

Προσπάθησε μόνη της αλλά δεν τα κατάφερε.

Άλλωστε είναι μια διαδικασία που ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται 
από έμπειρο και καταρτισμένο κομμωτή.

Ηρθε λοιπόν στο κομμωτήριο μας γιατί μας εμπιστεύετε 
και κάναμε πλάνο για την μεγάλη αλλαγή.

Θέσαμε ρεαλιστικούς στόχους πάντα με γνώμονα την υγεία των 
μαλλιών και ξεκινήσαμε.

Δεν υποσχεθήκαμε ότι θα γίνει σε μία επίσκεψη - παρ'ολα αυτά το 
αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητικό!

Πολύ καλύτερο από τον πήχη των προσδοκιών και η Έλενα ξετρελάθηκε.

Τα βήματα που ακολουθήσαμε ήταν τα εξής:

1) Αφαίρεση των pigmenst με Color Remover

2) Καλλυντικός αποχρωματισμός με αλουμινόχαρτα

3) Αποχρωματισμός στον ελεύθερο αέρα

4) Αποθεραπεία

5)Τεχνική balayage και τέλος!

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

 

1) Το Color Remover εφαρμόζεται στα μαλλιά σας, πρόκειται για ένα διάλυμα με βάση την βιταμίνη C που αφαιρεί την τεχνητή βαφή από τα μαλλιά ήπια.

   Μπορούμε να εφαρμόσουμε το remover 2 και 3 φορές εάν κριθεί απαραίτητο.

2) Μετά τη διαδικασία αφαίρεσης του χρώματος τα μαλλιά θα ανοίξουν και εφόσον έχουν ενιαίο χρώμα προχωράμε σε ολικό αποχρωματισμό.

Εάν ο τόνος είναι ανομοιογενής τότε μία καλή λύση(όπως αναφέραμε και πριν) είναι να προχωρήσουμε κάνοντας balayage για να κάνουμε το μειονέκτημα πλεονέκτημα

3) Πάντα να ζητάτε συμβουλές & να είστε απόλυτα ειλικρινείς με τον στυλίστα σας ως προς το πόσες φορές έχουν βαφτεί τα μαλλιά σας.

Πείτε μας αν χρησιμοποιήσατε βαφή κουτιού ή αν τα μαλλιά σας βάφτηκαν σε κομμωτήριο.

4) Να είστε ρεαλιστές, η επίτευξη ανοιχτότερων αποχρώσεων μπορεί να μην συμβεί σε μία επίσκεψη. Δείτε τη διαδικασία ως έναν στόχο για τον οποίο είστε πρόθυμες να κάνετε υπομονή.

5) Κατανοήστε ότι πρόκειται για διορθωτική τεχνική εργασία πολύωρη και απαιτείται έμπειρος κομμωτής γι’αυτό και έχει υψηλό κόστος.

Κάποιοι χρεώνουν με την ώρα άλλοι fix τιμή με συμφωνία από πριν

 

Σε κάθε περίπτωση εμείς στο Central Hair Salon μπορούμε να αναλάβουμε

την όλη διαδικασία κατόπιν επικοινωνίας στο 213 024 3033

 

 

 

 

 

asimina paspaliari
asimina paspaliari
2022-10-15
Καταπληκτικο κ πολυ εξυπηρετικο ολο το προσωπικο. Σωστοι επαγγελματιες.Επελεξα κ κατεφυγα στην Qiqi Τεχνικη με θαυμασια αποτελεσματα σε ενα μαλλι κατεστραμμενο.Μπραβο κ εννοειται εμεινα κατενθουσιασμενη οπως κ η μικρη μου με το κουρεμα της.Πολυ καλη δουλεια κ επιπλεον απο τα μονα κομμωτηρια που δεν προσπαθουν την προωθηση των προιοντων τους. Μεγαλο συν το οτι με βοηθησαν κ ασχοληθηκαν μαζι μου χωρις να εχω κλεισει ραντεβου καθως πηγα αρχικα για ενημερωση κ συμβουλη κ παρολα αυτα καταφεραν να μας εξυπηρετησουν!!Μπραβο
Μαράκι Τ
Μαράκι Τ
2022-10-15
Ευχαριστώ πάρα πολύ Τον Κ.Μαρινο ο οποίος παρόλο που πήρα τελευταία στιγμή με εξυπηρετησε. Άψογο προσωπικό Η Λίτσα η κοπέλα που μου έκανε το χτένισμα υπέροχη όπως και όλες οι άλλες κοπέλες.Μεσα στο χαμόγελο και στην Ευγένεια όλοι τους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Sylvia Peeters
Sylvia Peeters
2022-10-13
Travelling between Brussels and Piraeus a few times during the year , I first walked in 4 years ago and found a very professional team.Mrs.Elena and her colleagues is so knowledgable about hair cuts and take time to give you the best result.
Evi Gkagkadelli
Evi Gkagkadelli
2022-10-12
Τέλειο αποτέλεσμα!! Καταρτισμενο, ευγενικό και πολύ εξυπηρετικό προσωπικό!!! Θα ξαναπαω άμεσα!!! Ειδικά η Έλενα στο κούρεμα τέλεια
Myrto Hatzi
Myrto Hatzi
2022-10-10
Όλο το προσωπικό πολύ φιλικό και ευγενικό. Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη από την αρχή ως το τέλος. Έκανα θεραπεία qiqi vega και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη. Προτείνω ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο κομμωτήριο!
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΡΑΤΟΥΡΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΡΑΤΟΥΡΗ
2022-10-07
Πολύ όμορφος χώρος και εξαιρετικό προσωπικό! Οσο για τις υπηρεσίες…οι καλύτεροι στο είδος σας! Συνεχιστε ετσι,μην αλλάξετε τίποτα!
Giota Te
Giota Te
2022-10-07
Φιλικό περιβάλλον, με ευγένεια και επαγγελματισμό. Έκανα μόνιμη ισιωτική, το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό όπως και τις προηγούμενες φορές άλλωστε. Το μαλλί μου πιο υγιή και ίσιο από ποτέ!!! Όλα τα κορίτσια ήταν εξυπηρετικά και πρόθυμα να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση μου .
Kommatidis Mihalis
Kommatidis Mihalis
2022-10-06
Εξαιρετική δουλειά επαγγελματίες στη λεπτομέρεια

Έλενα Φοίβη ☮️