Περιεχόμενα:

Τα βασικά της ιαπωνικής ίσιωτικής μαλλιών

Η Ιαπωνική Ισιωτική μαλλιών είναι ένας δημοφιλής τρόπος για μόνιμα ίσιωμα των μαλλιών που γεννήθηκε στην Ιαπωνία τη δεκαετία του 1990. Υπόσχετε  να μετατρέψει τα κυματιστά, χοντροειδή ή σγουρά μαλλιά σε ίσια σαν καρφιά επεξεργάζοντας τα μαλλιά με συστατικά που διασπούν τους πρωτεϊνικούς δεσμούς.

Αυτή η διαδικασία είναι επίσης γνωστή ως “θερμική αναδόμηση” καθώς χρησιμοποιεί επίσης πολύ ειδικές πρέσες που θερμαίνονται σε ακριβείς θερμοκρασίες για να ολοκληρώσουν το έργο της χημικής λύσης.japanese hair straightening

Αυτή η διαδικασία έγινε αρχικά δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και είναι τώρα διαθέσιμη σε σαλόνια σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα οφέλη
Αυτή η μόνιμη διαδικασία ισιώματος μαλλιών έχει πολλά οφέλη. Το πιο προφανές είναι το κομψό, χωρίς φριζάρισμα λουκ που διαρκεί έως 9 μήνες! Αλλά πέρα ​​από την εμφάνιση,είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να ξοδεύετε χρόνο και χρήμα κάθε λίγο για να ισιώσετε τα μαλλιά σας.

Παρακολουθήστε τη διαδικασία σε δράση!

 

 

 

Πως δουλεύει

Η διαδικασία εφαρμογής της ιαπωνικής ισιωτικής είναι χρονοβόρα, τουλάχιστον 3 έως 4 ώρες.Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να πάρει μέχρι 6 ώρες ανάλογα με το μήκος, το πάχος και την κατάσταση των μαλλιών που εφαρμόζεται.

Το κλειδί για αυτή τη μέθοδο είναι η ειδική φόρμουλα των συστατικών της που αλλάζει  τους δεσμούς (δισουλφιδίου / κυστίνης) που δίνουν σχήμα στο σώμα των μαλλιών. Αυτό επιτρέπει την σταθερή ισορροπία των μαλλιών.

1) Διαβούλευση

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχει η διαδικασία (κάνετε μια μόνιμη αλλαγή στα μαλλιά σας ή τουλάχιστον στα μαλλιά που βρίσκονται στο κεφάλι σας τη στιγμή της διαδικασίας),θα πρέπει να μιλήσετε διεξοδικά με τον κομμωτή σας για να σας συμβουλέψει για την διαδικασία.

2) Σαμπουάν

Εάν τα μαλλιά σας είναι κατάλληλα για την εφαρμογή, η διαδικασία ξεκινάει  με ένα ειδικό σαμπουάν και μερικό στέγνωμα των μαλλιών.

3) Εφαρμόζεται τον ενεργοποιητή(εάν δεν έχετε ιστορικό βαφής μαλλιών ή άλλων χημικών επεξεργασιών,ο ενεργοποιητής θα εφαρμοστεί στα μαλλιά σας μετά το σαμπουάν και θα τους δοθεί χρόνος για να λειτουργήσει).

4) Σίδερο

Κατόπιν, τα μαλλιά θα ξεπλυθούν, και θα σιδερωθούν σε πολύ συγκεκριμένες  θερμοκρασίες.

5) Εφαρμόζεται η ουδετεροποίηση

Στη συνέχεια εφαρμόζεται ένας εξουδετερωτής και αφήνεται για να σταθεροποιηθεί η ισορροπία του ρΗ.

6) Κλιμαζόν

Στη συνέχεια εφαρμόζεται περισσότερος ρυθμιστής και θερμότητα πριν από το τελικό στέγνωμα.

Αμέσως μετά τη διαδικασία, θα πρέπει να διατηρήσετε τα μαλλιά σας στεγνά και απαλλαγμένα από πιασίματα,κότσους,κλάμερ για 48 έως 72 ώρες.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος ενδέχεται να υπάρχουν κατάλοιπα στο εσωτερικό του δέρματος και την τρίχα.

Η πίεση στα μαλλιά θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά. Ακόμη και η τοποθέτηση και η τοποθέτηση  των μαλλιών πίσω από το αυτί μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση στα μαλλιά.

Σε τι τύπους  μαλλιών έχει τα καλύτερα αποτελέσματα

Ορισμένα είδη μαλλιών θα ωφεληθούν περισσότερο από την εφαρμογή, και ορισμένοι τύποι δεν θα πρέπει καν να το σκέφτονται.

Γενικά, αυτή η διαδικασία είναι κατάλληλη για όσους έχουν χαλαρές μπούκλες ή κυματιστά μαλλιά που έχουν κουραστεί να τα ισώνουν καθημερινά.

Το όφελος είναι μικρότερο για όσους έχουν σγουρά μαλλιά ή αφρικάνικα,γιατί όταν βγει η ρίζα η διαφορά θα είναι έντονη και θα απαιτείται να ξανακάνουν ισιωτική που εκτός από το κόστος είναι και μπελάς.Οπότε σ’αφτές τις περιπτώσεις δεν συνίσταται.

 

Έλενα Φοίβη ☮️