Περιεχόμενα:

Τα γκρίζα μαλλιά δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεστε. Είναι επίσης κάτι που αγκαλιάζουν όλο και περισσότερες

γυναίκες όλων των ηλικιών, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μοντέρνες αποχρώσεις που ενσωματώνουν τόνους του γκρι.

Πέρυσι είδαμε την άνοδο του μείγματος του γκρι, ενώ φέτος θα είναι όλα σχετικά με μια νέα τάση: τις ανταύγειες ψαροκόκαλο.

Η επανάσταση των γκρίζων μαλλιών φουσκώνει εδώ και χρόνια, αλλά ο Tom Smith, colorist και creative director της Evo Hair, πιστώνει την

πανδημία για την υιοθέτηση της απόχρωσης από το mainstream.

“Μετά την πανδημία, είναι θαυμάσια πιο αποδεκτό να δείχνεις τα φυσικά σου γκρίζα μαλλιά και διασημότητες όπως η Jennifer Aniston, η Gwyneth Paltrow

και η Sarah Jessica Parker πρωτοστατούν όταν πρόκειται για την ενσωμάτωση των γκρίζων μαλλιών στα εμβληματικά τους χρώματα”, λέει. Αν και αυτές οι γυναίκες δεν έχουν γκριζάρει πλήρως -εδώ είναι μερικές εμπνεύσεις από celebrities που το έχουν κάνει-, αντιθέτως αρχίζουν να διευκολύνουν το γκριζάρισμα αναμειγνύοντας τις ρίζες τους στις αποχρώσεις που τις ξέρουμε καλύτερα.

gwyneth

Το πιο ωραίο μέρος αυτής της τάσης είναι ότι δεν προσπαθεί να κρύψει τα γκρίζα χρώματα, αλλά τα αναδεικνύει “χρησιμοποιώντας ένα μοτίβο ψαροκόκκαλου”, εξηγεί η Smith.

“Διάφορες αποχρώσεις υφαίνονται ανάμεσα στις γκρίζες κλωστές, δίνοντας ένα λεπτότατα ισορροπημένο μείγμα θερμών και ψυχρών τόνων.

Αυτό γιορτάζει πραγματικά τις γκρίζες τρίχες, συμπεριλαμβάνοντάς τες σε ένα σχέδιο χρώματος μαλλιών ως πρόσθετη απόχρωση επισήμανσης”.

Για να αποκτήσετε και εσείς την απόχρωση, η Smith λέει να ζητήσετε από τον κομμωτή σας να συμπεριλάβει τα γκρίζα μαλλιά σας στο σχέδιο επισήμανσης.

Ζητήστε ένα μείγμα από ανταύγειες σε ζεστούς και ψυχρούς τόνους και τονίστε ότι πρέπει να αναμειγνύονται με ακανόνιστο τρόπο.

“Όχι εναλλάσσοντας κάθε απόχρωση, αλλά διασκορπίζοντας και διαχέοντας τις διάφορες αποχρώσεις γύρω από το ακανόνιστο μοτίβο των δικών σας γκρίζων μαλλιών”, λέει η Smith.

“Οι γκρίζες τρίχες τείνουν να φτάνουν σποραδικά και διάσπαρτα -κάποιες μάλιστα συγκεντρώνονται σε λωρίδες,

οπότε δουλέψτε με αυτό, αντί να το πολεμάτε για ένα σχέδιο χρώματος μαλλιών που είναι απόλυτα προσαρμοσμένο σε εσάς”.

Herringbone Highlights

 

Έλενα Φοίβη ☮️